6 Tem 2013

REİSİM ÇATLI BOZKURTLARIN KANUNU

REİSİM ÇATLI BOZKURTLARIN KANUNU - Ahmet Haldun Terzioğlu



Çatlı Reis, onca iş arasında ailesini görmek için zaman ayırıyor hafta sonlarında yine Nevşehir’e evine koşuyordu. Ankara da Reis, evinde baba olmak ne zorlu bir değişim demekti. Kızı Gökçen onu özlemle bekliyordu. Eşi Meral tedirginlik içinde geçirdiği bir haftadan sonra onu karşısında görünce mutlu oluyordu. Nevşehir’ e gidince bir başka oluyordu teşkilatın havası. Ülkücülerin etkinlik kurduğu kent ve çevresinde çok güzel çalışmalar yapılıyordu.
Bütün Ocak başkanları ve üst düzey yöneticiler gibi Çatlı Reis de sürekli izleniyordu. Nereye giderse ardındaydılar. Ne yaparsa not ediliyordu. Ne konuşursa bir yerlere iletiliyordu. Ondan çekiniyorlardı. Ondan korkuyorlardı. Buna karşılık Reis dikkatli davranıyordu.  Tanıkları ve bulundukları yerleri daima bilinir yapıyor, ortadan kaybolduğunda ise nerede olduğunu kimse bilmiyordu. Savaşın şartlarına göre davranıyordu Reis. Başarı ancak bu şekilde kurgulanırdı. Azgın düşmanın oyunları ancak bu şekilde çözülürdü. Komünistlerin ölüm listesindeydi pek çok Ülkücü gibi. Attığı her adım önemli ve dikkatliydi. Üstelik teşkilattan sorumluydu.
Nevşehir çok önemliydi Ülkücüler için. Anadolu’nun merkezinde bir kaleydi. Nevşehir nefes alınan, saklanılan, geçilen, aktarma yapılan sağlam yerlerden biriydi. Çatlı Reis aile ziyaretlerinin yanı sıra teşkilat için de çalışıyordu Nevşehir’e  gidince.
Öyle yerinde oturup yok olmayı bekleyecek değildi Ülkücüler.
Öyle yapılanlara susup şehit olma sırası geleni toprağa vermekle sınırlanamazdı görevleri. Elbette birbirlerini kollayacaklar, uğruna hayatlarını hiçe saydıkları Ülküleri için savaşacaklardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder