22 Tem 2013

PKK' yı KİM KURDU

PKK' yı KİM KURDU - Necdet Pekmezci


PKK’nın Yunanistan ile yakın ilişkileri vardı. Basında zaman zaman PKK’lıların Yunan istihbaratçılar ve subayları tarafından eğitildikleri yazılıyordu.
Türk istihbarat birimleri bu ilişkileri izlemekle,  doğrudan müdahalede etmek yerine basın üzerinden mesaj vermekle yetiniyordu.
Türkiye’de ormanlar yakılıyor, turistik yörelerde bombalar patlıyor, Yunanistan’ın şımarıklığı ve küstahlığı giderek artıyordu. Bıçak kemiğe dayandığında aynı şeyler Yunanistan’da da olmaya başlıyor ve birdenbire Türkiye normale dönüyordu.
Abdullah Öcalan, kuşkusuz en büyük desteği 12 Eylül darbecilerinin NATO’ya dönmesine izin verdikleri Yunanistan’dan görüyordu.
Abdullah Öcalan, Şam’da yaşıyordu, ama PKK’lılar Yunanistan’da barınıyor, kamplarda kalıyor; uluslar arası ilişkiler Atina üzerinden yürütülüyordu. Herkes Almanya ve Fransa üzerinde dursa da Suriye kadar Yunanistan’ın da Öcalan ve PKK’yı koruyup kolladığı açıktı.
Abdullah Öcalan 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıktıktan sonra kendini Yunan istihbarat elemanlarının kucağına atıyor, canını bunlara emanet ediyordu.
Öcalan’a en yakın isimlerden biri ve en önemlisi Savas Kalenderidis’ti. Kalenderidis, Yunanistan istihbarat ajanıydı. Rütbesi binbaşıydı. Öcalan’ın Kenya’da paketlenmesinin de yakın tanıklarındandı.
Öcalan’ın Türkiye’ye verilmesi, Yunanistan’da krize neden oluyor; istihbarat ile politikacılar karşı karşıya geliyordu….
Sayfa-25-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder