9 Eyl 2013

Bir Yumak Mutluluk

Bir Yumak Mutluluk – Debbie Macomber


“Evet, sevdim.” Bu kadarını kabullenmek, şimdi bile onu  korkutuyordu.
Kızının rahatladığı belli oluyordu. “Bildiğin gibi biz hala görüşüyoruz.”
Elise bundan haberdardı. Maverick, Elise’e göre toplumun alt kesiminde yaşıyor, geçimini kumarla ve kim bilir ne gibi işlerle sağlıyordu. Ama belli ki kızını hayatı boyunca destekleyip üniversitede okutacak kadar başaralı olmuştu.
Maverick, düzenli ödemelerin ve okul harçlarının yanı sıra kızlarının doğum günlerinde ve Noel’de hep fazladan para göndermişti. Boşanmalarının ardından geçen on yedi yıl boyunca Aurora’ya her ay mektup yazmış ama lafı hep kısa tutmuştu. Çoğunlukla nerede olduğunu söylemek ve para kazanıp kazanmadığından bahsetmek için kızına kartpostal göndermişti. Kazanmak, onun için büyük meseleydi. Aslında hayatındaki her şeyi bundan ibaretti. Köşeyi dönmesini sağlayacak oyunu arayarak geçirmişti ömrünü. Elise’in bildiği kadarıyla arayışı hala devam ediyordu.
“Babanla görüşmek istiyorsan sana bir şey diyemem ama beni bu işe karıştırma.” O kartpostalları Elise’de okumuştu ve okumamış olmayı diliyordu. Çünkü bu davranışının onu hala önemsediğinin, hiç  gerçekleşmeyeceği bir yaşamı arzuladığının kanıtı olarak görünmesinden korkuyordu.
“Babamla ara sıra telefonla görüşüyoruz.”
Elise bunu da biliyordu. Aurora küçük bir çocukken, babası ne zaman telefon etse heyecandan yerinde duramazdı. Şimdi kocaman bir kadın olmuştu ama heyecanı kaybolma…
Sayfa-79-

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder