27 Tem 2013

HER KALP KENDİ ŞARKISINI SÖYLER

HER KALP KENDİ ŞARKISINI SÖYLER - Jan Philipp Sendker



…olayı onu da biraz endişelendirmişti). Mya Mya astrologa danışmalarını önerdiğinde, Khin Maung hemen kabul etti. Sırf hayır demeyen bir insan olduğundan kabul etmemişti bunu. Aynı zamanda, ihtiyar adamın bilgeliğiyle karısını biraz teselli edebileceğini ya da yıldızlar korkularını haklı çıkarırsa en azından çocuklarını tehdit eden felaketi tam durduramasalar bile nasıl hafifletebilecekleri konusunda tavsiye verebileceğini umuyordu.
Astrolog, köyün sınırında, ahşaptan yapılma gösterişsiz bir kulübede yaşıyordu. Toplumdan gördüğü saygıyı belli eden hiçbir işaret yoktu. Buralarda ona, arsanın yerinin iyi olup olmadığı ya da temel atma günü yıldızların hayırlı bir konumda bulunup bulunmayacağı sorulmadan tek bir ev bile yapılmazdı. Her düğünden önce gelinle damat ya da ebeveynleri gelip, müstakbel çiftin horoskoplarının birbirine iyice uyduğundan emin olmak isterdi. Astrolog ava çıkmak ya da başkent yoluna düşmek için en iyi tarihi yıldızlara danışırdı. Yıllar boyu baktığı fallar öyle isabetli çıkmıştı ki, eyaletin ücra köşelerinden bile gelenler olmaya başlamıştı. Şöhreti öyle iyiydi ki, söylentilere göre – kimse kesin bir şey bilmiyordu ama dedikoduların da ardı arkası kesilmiyordu – Kalaw’da yaşayan ve Burma astrolojisine batıl inanç diye her yerde burun kıvıran İngilizlerin çoğu bile düzenli olarak onu görmeye geliyordu.
Yaşlı adam minicik odasının ortasında bağdaş kurmuş oturuyordu. Khin Maung, başı dolunay gibi yusyuvarlak, diye düşündü. Gözleri, burnu ve ağzı eşit derecede biçimliydi. Mükemmel orantılı yüzün görünümü sadece iki kocaman kepçe kulak bozuyordu. Kimse yaşını bilmiyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder