… sekiz yaşına basmak üzereydim. Bu yüzden kendimi aslında
Tennessee’ li olarak görüyorum.”
Jacqueline , “Brunswick yahnisinin en azından kulağa hoş
geliyor,” dedi.
“Chili yemeğinin güneyliler tarafından yapılmış halidir.
Annem barbekü yaptığımızda Brunswick yahnisi de yapar. Annemde büyükannemin
tarifi var ama ben onu biraz değiştireceğim. Herkes artık opussum ve sincap eti
yerine domuz ya da tavuk eti kullanıyor.”
Jacqueline, kadının ağzından bir laf daha çıkarsa
bayılacağından korkuyordu.
Paul, “Onlara kızartılmış bamya tarifini vermeyi unutma”
dedi. Hayatından ondan daha leziz bir yemek tatmamış gibi davranıyordu. “Tammie
Lee’nin bamyalarla ne kadar lezzetli yemek yaptığına inanamazsınız. Yemin
ederim onları yiyince kendimi cennette hissediyorum.”
Jacqueline yapışkan yeşil sebzenin tadına sadece bir kere
bakmıştı. O da bir tür çorbanın içinde ağzına gelmişti. Nasıl bir şey olduğunu
bilmeden kaşığına almış, ağzına götürmüştü. Kaşığından sarkan salyayı görünce
yemeği hemen çıkarmıştı. Her bamya gördüğünde öğürecek gibi oluyordu. Şimdi de
oğlu gelmiş o iğrenç sebzeyi sevdiğini söylüyordu.
“Ailemizin çok sevdiği pekan cevizli turtanın da tarifini
biliyorum. Onu da seve seve onlarla paylaşırım.”
“Aslında kulübe Tammie Lee’nin yemek konusundaki becerisi
sayesinde kabul edildiğimizi düşünüyorum.”
Jacqueline, yıllardır o kulüpte gönüllü olarak çalıştığını…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder